Geef het licht door!

Dag allemaal!

Voor de Paasdienst in de Geertekerk willen we een ‘virtual choir’ maken waarbij we laten zien dat we het licht ook in deze bijzondere periode kunnen verspreiden, met het lied ‘Zuivere vlam’. Zing/speel je mee?

Let op: we hebben nog een paar toezeggingen voor filmpjes die nog moeten komen, en daarmee hebben we genoeg inzendingen! (Omdat e.e.a. ook nog gemonteerd moet worden kunnen we nog meer inzendingen niet verwerken.)

Bij een ‘virtueel koor’ zingen de leden thuis hun partij, een technicus voegt ze samen tot een koor.

Wat is de bedoeling?

LET OP! LEES ONDERSTAANDE INSTRUCTIES ZORGVULDIG VOOR JE BEGINT!

 • Je filmt jezelf (of laat je filmen) terwijl je het lied met de begeleiding meezingt, deze vind je onderaan. Als je een instrument bespeelt mag dat ook, houd je wel aan de noten van (één van) de zangpartijen.
 • Het is voor een goed resultaat nodig dat alleen jouw stem of instrument wordt opgenomen en niet de begeleiding, deze zul je dan ook met een koptelefoon of oordopjes moeten afspelen.
 • Uiteindelijk gaan we het lied in beeld en klank opbouwen van één persoon tot iedereen die meedoet (zodat het scherm er uiteindelijk uitziet zoals hierboven).
 • Zangers: het lied wordt tien keer achter elkaar gezongen met tekst. Zing/speel alle keren mee! Aan het eind van de tiende keer hoor je vier tikjes ter herkenning. Daarna graag nog twee extra maal het lied neuriën (op ‘n’) ter afsluiting.
 • Instrumentalisten: het lied wordt door jullie tien keer achter elkaar gespeeld. Aan het eind van de tiende keer hoor je vier tikjes, dan stop je met spelen.
 • Omdat het filmpje gaat over het licht doorgeven, lijkt het ons mooi als iedereen een kaars vasthoudt in beeld. Deze mag al branden, maar je kunt er ook voor kiezen om hem eerst nog uit te laten en tijdens het zingen na een x aantal herhalingen aan een andere kaars (buiten beeld) aan te steken.

Belangrijke instructies:

 • Nogmaals: het is voor een goed resultaat nodig dat alleen jouw stem of instrument wordt opgenomen en niet de begeleiding, deze zul je dan ook met een koptelefoon of oordopjes moeten afspelen.
 • Houd de camera horizontaal (landscape)!
 • De geluidsbestandjes beginnen met de eerste noten voor de sopraan (melodie), alt, tenor en bas en vier tikjes vooraf, zodat je weet hoe hoog en wanneer het begint.
 • Houd bij het zingen de noten net zo lang aan als in de opname, dit komt overeen met de bladmuziek.
 • Tip: bij telefoons met zowel aan de voor- als achterzijde een camera maakt de camera aan de achterzijde vaak betere video, als het lukt is het fijn als je deze gebruikt. Een ander apparaat zoals een laptop of tablet gebruiken mag natuurlijk ook.
 • Tip 2: iemand suggereerde dat het wel raadzaam is je eigen opname even te controleren qua beeld en geluid voor je ‘m opstuurt.

Deadline en hoe inleveren:

 • Let op: we hebben nog een paar toezeggingen voor filmpjes die nog moeten komen, en daarmee hebben we genoeg inzendingen! (Omdat e.e.a. ook nog gemonteerd moet worden kunnen we nog meer inzendingen niet verwerken.) Alleen voor degenen waarvan wij nog een filmpje verwachten: voorkeur upload je via deze link of anders met WeTransfer naar licht@geertecantorij.nl. Kom je er niet uit, stuur dan een mailtje naar dat e-mailadres om even te overleggen. (Zoals het er nu uitziet kunnen we de inzendingen van dinsdag 7 april nog meenemen.)
 • Kleine lettertjes: door op te sturen geef je ons toestemming jouw materiaal te gebruiken op de beschreven manier (zonder naamsvermelding overigens). Het resultaat is te zien in de online uitzending van de dienst van Paasmorgen van de Geertekerk (en de andere Remonstrantse kerken).

We zijn heel benieuwd naar het resultaat. Alvast bedankt!

Marthe de Vries,
Maarten van der Bijl


De muziek die we gebruiken:

Zing je partij terwijl je één van onderstaande bestanden op een koptelefoon afspeelt. (Gebruik de drie puntjes rechts om evt. te downloaden).

Alle partijen even sterk

Sopraanpartij uitgelicht

Altpartij uitgelicht

Tenorpartij uitgelicht

Baspartij uitgelicht

Extra

Als je de muziek wilt printen of een bes-instrument bespeelt: